
Kdo bude králem roku 2025?
Vítězem roku 2024 je Řeznictví U Pavlíků z Kralic nad Oslavou
V rámci akce jsou omezené možnosti platby kartou, doporučujeme vzít dostatek hotovosti a užít si tak všechny chutě bez limitu.

Josef Jůza - ŘEZNICTVÍ UZENÁŘSTVÍ JŮZA - Medailista Slavností roku 2023. Rodina Jůzova se věnuje oboru již od roku 1950 a v současné době provozuje vlastní rodinné řeznictví v Březině u Tišnova. Ruční výroba, vysoký podíl masa ve výrobcích bez náhražek, uzení dřevem a tradiční postupy jsou zárukou nezaměnitelné chuti jejich výrobků.

Originální farma s venkovním chovem s vlastní řeznickou a uzenářskou výrobou rodiny Tlapákových - vícenásobný medailista Slavností. Firma navázala na tradici pradědečka majitele farmy, řezníka Jana Lorence ze Sobkovic, která sahá až do roku 1905. Všechny výrobky jsou vyráběny převážně z masa vlastní produkce, bez použití chemie, náhražek a zdraví škodlivých přísad. V současné době se výroba specializuje na delikatesy a speciality dle vlastních rodinných receptur. Umíme i tradiční uzenářské výrobky, ale sušené, fermentované a uzené produkty nás baví a motivují k další práci. Přinášíme našim zákazníkům kvalitní, chutné a zajímavé výrobky a osobní a přátelský přístup.

Maso Klouda - jsme rodinná firma zabývající se zpracováním výhradně českého hovězího a vepřového masa. Martin má k oboru velmi blízko, od malička pomáhal na dědově statku v Deblíně, později vystudoval obor zpracování masa a sbíral cenné zkušenosti jak tady v Česku, tak v zahraničí. Po letech založil firmu Maso Klouda sídlící v Olešnici, která roste a zraje společně s ním. Suroviny do výroby jsou alfou a omegou celého uzenářského odvětví, proto si vybíráme to nejlepší, abychom se za své výrobky nemuseli stydět. Výrobky naší firmy bodují ve špičkových restauracích po celé zemi.

Havlíčkovo řeznictví-uzenářství - Rodinná firma s dvacetiletou tradicí, zabývá se výrobou, prodejem a distribucí vlastních uzenářských výrobků a masa. Rodinný charakter podniku zaručuje individuální a jedinečný přístup k zákazníkům a vysokou kvalitu výrobků.

Pepíčkovo - Pepíčkovo uzenářství je synonymem pro poctivou ruční výrobu, kvalitní maso a tradiční receptury. Prodejna v Rajhradě patří mezi nejlepší řeznictví na jižní Moravě. Kromě prodeje a výroby pořádá komentované zabijačky, kurzy zpracování masa, týmové soutěže v přípravě gulášů, grilování na oslavách a autentické řeznické show.
Josef Vašák je řezník, jak má být, s více než 20 lety zkušeností v zážitkové přípravě masných specialit, které vytvářejí nezapomenutelné emoce. Mistr ČR v kostění vepřové plece, vítěz mnoha soutěží o nejlepší klobásy a držitel českého rekordu za největší počet Pepíčků na jednom místě..

Střimelická uzenina - to je mezi znalci kvalitních uzenin a masných výrobků pojem. Jsme rodinná firma, kterou založil Jiří Heřman, který říká: " Vyučil jsem se v oboru Řezník – uzenář a od r. 1988 pracoval v několika masných provozech i v restauracích, například v Motelu Konopiště nebo U Fleků. Po téměř dvaceti letech sbírání zkušeností jsem v r. 2014 zahájil komerční výrobu uzenin a masných produktů pod značkou Střimelická uzenina. Maso si osobně vybírám u prověřených dodavatelů, nepoužívám polotovary, separáty "éčka", konzervanty, barviva nebo zvýrazňovače chuti a koření si míchám sám. Udím na bukovém dřevě a na všechny uzeniny (kromě salámů) používám výhradně přírodní střívka." Taková je Střimelická uzenina.

Řeznictví a uzenářství Hakalik - Rodinné řeznictví, ve kterém si bourá maso pouze českých chovů a výrobly obsahují pouze maso a koření. Maso na uzení se nakládá klasickým způsobem, chuťově se kombinuje s ořechy, tvarůžky a různým ovocem. Vyhlášené jsou i naše kobásy, za které řeznictví získalo šestkrát titul "Král Slováckej klobásky". Řeznictví je rovněž vítězem v soutěži Zlatá chuť jižní Moravy a je drřitelem ocenění Česká chuťovka a Regionální potravina.

Řeznictví u Pavlíků - Luděk Ošmera se nachází v malé malebné vesnici
Kralice nad Oslavou, asi 40 km od Brna. Má více než třicetiletou
tradici, o založení se zasloužila paní Pavlíková se svou rodinou a v okolí
si vytvořila dobré jméno svými vyhlášenými výrobky.
Já, vyučen v oboru řezník, jsem tuto firmu převzal před dvěma lety. Využil jsem své letité zkušenosti ze zahraničí, navázal jsem na tradici výroby s vysokým obsahem masa a sortiment rozšířil o nové produkty. Ty vyrábíme z toho nejlepšího vepřového a hovězího masa a udíme v klasické udírně.
V loňském roce proběhla celková rekonstrukce naší prodejny a její prostory se zvětšily pro větší spokojenost našich zákazníků, kterých si nesmírně vážíme.